Slide toggle

Welkom bij Kilunarei.nl

Ben je op zoek naar kleur en creativiteit?

Dan ben je hier bij Kilunarei op de juiste plek.

Betaalopties

Heeft u een vraag?

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Kilunarei Gaardedreef 46 2723 AJ Zoetermeer +31 79-3418245 Kvk: 27337910 BTW: NL001877317B68 info@kilunarei.nl

Mijn eerste blog…….

Heb er vaak over gedacht……., steeds weer weggeschoven. Is niks voor mij…… wat heb ik te schrijven….. daar zit toch niemand op te wachten…….  Je kent het wel, van die gedachten. Hersenspinsel, noem ik het. Vaak heb ik die als ik heel vroeg wakker ben….

Zo nu ook….. het is zondagochtend 6.00 uur en ik zit naar mijn Sinterklaas-mandala te kijken. Alles in huis is nog in diepe rust, de regen klettert tegen het raam en Odie, mijn kleine Maltezer ligt als een bootwerker te snurken in zijn mand.

Mijn gedachten gaan terug naar vroeger. Ook toen sloop je zachtjes in het donker naar beneden om te kijken wat er in je schoentje zat……. een kadootje, snoepjes, pepernoten, een chocoladeletter…… Voor mij waren het ook vaak knutsel- en tekenspullen, kleurboeken, stiften ed. Heerlijk vond ik dat. Beginnen in een heel nieuw kleurboek……

Later met mijn eigen kinderen. Weer die spanning. Is Sinterklaas geweest? Zit er iets in de schoen? En voor ons……. heeft Apollo (onze bouvier) niet de pakjes gesloopt en het snoep opgegeten? Mijn kinderen snapte niks van die “rare pieten” die bij ons thuis kwamen. Ze hadden elke ochtend een speurtocht……… Waar had Piet hun schoen verstopt????? Meestal hoog, zodat Apollo er niet bij kon komen, maar wisten zij veel…..

Toen kwam de fase creatieve “stress” Bij mij dan…… het surprise maken met de kinderen. De surprise zelf, dat deel was geen probleem, ideeën genoeg. Met plakkerige nepcake van appelstroop, confetti en wc-rollen maakte ik de meest ranzige, rotzooi makende surprises. Maar gedichten……. Wat een ramp vond ik dat…… Ik kwam niet veel verder dan:

Sinterklaas zat te denken, wat hij….. zou schenken,

Totdat bleek dat mijn zoon de sinterklaasgedichten zo uit zijn mouw schut. Geniaal !

Nu vieren we geen uitgebreid Sinterklaasfeest meer en stilletjes vind ik dat, voor nu, eigenlijk wel goed zo. Nog even rust voordat straks de verdere december hectiek volledig losbarst.

Maar wat is Sinterklaas een leuk feest. De nostalgie, het kinderfeest……. de spanning, de schoen, de zak met kadootjes……. Maar wat belazer je je kinderen eigenlijk. Ik stond op het raam te bonzen en met een roze plumeau te zwaaien….. en daarna dook ik de wc in. Mijn kinderen stormde dan naar buiten….. Piet…. Piet….. Tuurlijk was Piet al lang weg en ik had hem noooooooít gezien. “Stom van jou mama, jij zit altijd op de wc!!!”

Wat ik vooral het allerleukste vind van het Sinterklaasfeest is het creatieve. Creatief in het “belazeren” en pakjes verstoppen, want dat is toch een hele sport voor ouders in die periode. Creatief knutselen met je kinderen aan surprises voor school. Creatief in woorden zoeken voor het maken van gedichten. En vooral in het creatief met elkaar en voor elkaar zijn. Kortom ik vind het een geweldig feest voor jong en oud !

Fijn Sinterklaasfeest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

show

Wij gebruiken cookies voor een correcte werking van de website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten