Slide toggle

Welkom bij Kilunarei.nl

Ben je op zoek naar kleur en creativiteit?

Dan ben je hier bij Kilunarei op de juiste plek.

Betaalopties

Heeft u een vraag?

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Kilunarei Gaardedreef 46 2723 AJ Zoetermeer +31 79-3418245 Kvk: 27337910 BTW: NL001877317B68 info@kilunarei.nl

Creative Blog

We love writing about anything!

Mandala ter ondersteuning van de actie; MIJN HART VOORDEZORG

CORONA-VIRUS,

We hebben allemaal met het Corona-virus te maken en zijn steeds zoekende om weer een balans te vinden om hier mee om te gaan. Hier bij mij thuis heb ik 3 werkende in de vitale beroepen om mij heen. We hebben de nodige aanpassingen in huis al moeten maken. Ik heb mijn bedrijf tijdelijk gesloten, 2 nieuwe werkplekken thuis gecreëerd en eentje die in de zorg werkzaam is. Daardoor maak ik van heel dichtbij mee wat er speelt en wat dit van hun vraagt. Echt heel veel.

Daarom vond ik deze actie van KNMG, MIJN HART VOOR DE ZORG, heel toepasselijk en heb ik deze vertaalt naar iets waar ik goed in ben, een mandala tekenen. En wil ik jullie vragen creatief te zijn en deze actie ook te steunen.

Ik heb hem helemaal als een tekenles uitgewerkt, zodat jezelf een T-shirt kan tekenen en voor je raam kan hangen. Voor meer informatie over deze actie verwijs ik naar de website van www.knmg.nl

 

DEZE MANDALA KAN JE TEKENEN OP A4 COPIEERPAPIER, TER ONDERSTEUNING VAN DE ACTIE; MIJN HART VOOR DE ZORG

 

WERKWIJZE:

~ Bepaal het midden van het papier.

~Teken een cirkel met een passermaat van 10 cm.

~ Bepaal het midden-boven-punt en midden-onder-punt van de cirkel.

~ Teken deze verticale lijn.

 

~ Teken bovenaan de cirkel een horizontale lijn van 19 cm. 9,5 cm links van het midden-boven-punt en 9,5 cm rechts er van. (Zie het tekenvoorbeeld)

 

~ Bepaal punt A. Dat is 6 cm vanaf het midden-boven-punt.

~ Teken in de horizontale lijn van punt A, 3 ½ cm voor de onderkant van de mouwen van het T-shirt, aan de linker en rechter kant. Punt D à C.

~ Verbindt punt B en C met elkaar.

 

~Teken onderaan de cirkel een horizontale lijn van 12 cm. 6 cm links van het midden-onder-punt en 6 cm rechts er van.

~ Verbindt punt D en E met elkaar.

 

~ Bepaal punt X op 1 cm vanaf het midden-boven-punt en punt Y op 2 cm van datzelfde punt.

~ Teken de hals van het T-shirt.

 

~ Gum de cirkel weg en knip het T-shirt uit.

 

~ Teken op de plaats van punt A een groot hart en kleur deze rood met acrylverf, wasco, viltstift of kleurpotlood.

 

~ Hang jouw witte T-shirt goed zichtbaar voor het raam, om deze actie van KNMG (www.knmg.nl) en zo alle mensen in de zorg te steunen en hun een hart onder de riem te steken voor al het zware werk dat ze momenteel verzetten.

 

Met creatieve groet Judith

2019 zit er bijna op….. een bewogen jaar

2019 zit er bijna op…. een bewogen jaar.

Een jaar met geluk en verdriet, van mooie nieuwe dingen omarmen en afscheid nemen en soms pijnlijke dingen loslaten. Kortom een jaar van ups en downs. Voor mij persoonlijk eentje van letterlijk vallen ….. en weer opstaan !!

Nu staan we weer aan een begin, voor een deur, een doorgang naar een nieuw jaar. Het jaar 2020. Wat zal het ons gaan brengen. Ik hoop veel inspiratie, creativiteit, fantasie, groei, nieuwe kansen en een nieuw pad om te gaan lopen.

Maar voor nu kijk ik nog even terug naar het jaar 2019, met een dankbaar hart. Voor al de wijze lessen die het bracht. Soms zeer pijnlijke……, maar uiteindelijk heel verhelderend en altijd een groeiend proces voor mijn ziel. Kijkend of mijn wensen en verlangens die ik had aan het begin van 2019 zijn uitgekomen. Kansen die ik dacht te zien, het pad dat ik dacht te kunnen lopen. En kijkend naar wat ik werkelijk heb bereikt.

Het afgelopen jaar heb ik lessen geleerd in vertrouwen hebben in mezelf, geduld te hebben en te wachten tot de juiste tijd daar is. Ik heb gehuild, gelachen, emoties doorvoeld….. ja, ik heb volop geleefd en genoten. En ik ben nu klaar om door de deur te stappen van het nieuwe jaar !!

Ik wens iedereen een magische en creatief 2020 toe !

Veel liefs Judith

Pasen

Pasen…..

Nog een paar dagen en dan is het weer Pasen…..de meeste mensen hebben dan een lang weekend vrij. Het belooft in het weekend geweldig mooi weer te worden met veel zon en een heerlijke temperatuur voor allerlei buitenactiviteiten. Ik kijk er dan ook weer naar uit om tijdens die vrije dagen lekker in mijn moestuin aan de slag te gaan, heerlijk te gaan fietsen en als het lukt qua temperatuur misschien zelfs nog even lekker aan zee te gaan liggen luieren.

Voor mij is de periode rond de Pasen altijd een tijd om te gaan rommelen in mijn tuin, plannen te maken voor mijn moestuin…. zaaien. En gewoon heerlijk buiten met boekje of haakwerkje in de zon te zitten. Te kleuren aan een mandala….. Of gewoon een beetje mijmeren over plannen die ik heb…….En jullie wat doen jullie het liefst de eerste warme dagen van de lente?

Na een periode van relatieve stilstand, gaat alles weer stromen. In de natuur komt alle levenskracht weer tot uiting. Je hoort de vogels fluiten, er is een uitbarsting van bloesem aan de bomen, bijtjes zoemen om je heen en je ziet de eerste vlinders al weer rond fladderen. Ik merk het ook in mezelf, het stroomt weer………, inspiratie komt binnen, creativiteit komt uit mijn handen. Ik heb vooral veel behoefte aan vrolijke kleuren, kan niet bont genoeg zijn.

Maar eerst gaan we dit weekend de Lente vieren met Pasen. Ik ga zoals elk jaar eieren beschilderen in lekkere vrolijke kleuren met gekke gezichtjes. Waarvan ik altijd 1 rood ei beschilder ter ere van de Godin Ostara. Als symbool voor de vruchtbaarheid.

Ik wens iedereen een fijn paasweekend !!

Judith

Lente

Lente……

Vanmorgen liep ik in alle vroegte buiten met mijn kleine man…… De lente begint, het groen begint voorzichtig te komen, je ruikt het in de lucht….. de energie verandert. De vogels zijn hun nestmateriaal aan het verzamelen. En er was een specht bloed fanatiek, als een mitrailleur, aan het timmeren in een boom. De natuur komt voorzichtig uit zijn winterslaap en je merkt het al aan de kleine dingetjes. Moeder Aarde ontwaakt……

Je merkt het ook aan de mensen, ineens hebben ze tijd om zo maar een praatje met je te maken. De energie verandert van naar binnen gericht in de wintermaanden, naar een meer socialer, naar buiten gerichtere flow in de Lente.

De Lente een heerlijke periode vind ik dat. Met nieuwe ideeën aan de gang gaan. Een planning voor mijn moestuin gaan maken. Zaaien en in spanning afwachten hoe de eerste zaadjes opkomen, koesterend in het warme eerste zonnetje. Net als ik……

Zo ook spiritueel. Steeds stukken opruimen, inzichten krijgen in oude patronen, het weer loslaten. Schoonmaken en lekker een frisse wind door het huis heen laten gaan. En met nieuwe positieve energie de Lente in gaan en voor mezelf weer nieuwe ideeën en doelen voor het aankomende jaar te zaaien.

Wat zijn jouw nieuwe ideeën en doelen voor de aankomende periode? Welke zaadjes ga jij zaaien?

Judith

Keltische patronen

Keltische Patronen….

Afgelopen periode heb ik heel hard gewerkt aan een hele nieuwe cursus. Het zijn de Keltische Patronen geworden. Eindelijk mogen ze het levenslicht zien…….. en aan de buitenwereld getoond worden. En wat een mooier tijdstip dan nu……. na deze schitterende volle Bloedmaan, van afgelopen maandag.

Ik heb het thema van deze Bloedmaan verwerkt in deze eerste mandala van de serie Keltische Patronen. Ik heb weer genoten van het opzetten van de mandala, van de puzzel van het vlechtwerk en van het in kleuren. Het is een Keltische Sneeuwvlok……. Oorspronkelijk was het mijn idee om in zachte ijskleuren in te gaan kleuren. Maar tijdens het inkleuren ontstond er steeds meer kleur……. en uiteindelijk kon ik het toch niet laten. En is de sneeuwvlok bijna verdwenen en is er een feestje ontstaan op papier……

Voor mijn gevoel markeert deze afgelopen volle maan ook een periode van hard werken aan oude zaken, die nu echt achter ons gelaten mogen worden. We mogen nu door de deur stappen naar een nieuwe fase en dat mag best gevierd worden!! Een fase van balans en liefde voor onszelf en respect voor elkaar. Ik heb echt het gevoel dat er een fase is afgerond. Er is een cirkel doorbroken…… we gaan stappen zetten naar een positiever geheel. Dus op alle vlakken, voor iedereen….. een nieuw begin.

Judith

Einde van ’t jaar….

Einde van ’t jaar….
Zo aan het einde van het jaar is iedereen toch een beetje bezig met introspectie. En terug aan het kijken op wat er is geweest. Het jaar 2018. Tja, wat voor een jaar was dat…… warm….. vooral erg warm. Een heerlijke lange zomer hebben we gehad en ik heb er volop van genoten. Vooral van het vele buiten zijn.

Voor mij is 2018 ook een heel creatief jaar geweest, maar dan wel creatief totaal buiten mijn comfort zone. Voelde me af en toe net Bob de Bouwer door het vele klussen in huis. Letterlijk van boven naar beneden en van binnen en buiten. Geklust, getimmerd, geschilderd, heel veel opgeruimd en weggebracht naar de kringloopwinkel.

Dezelfde frisse wind ging dit jaar ook door mijn bedrijf. Kilunarei is ook “op de schop gegaan”. Ik heb afscheid genomen van bepaalde onderdelen en lang gekoesterde wensen in vervulling zien gaan. Heb samen met mijn zoon een nieuwe website gebouwd en ben creatief geweest met computer en digitale camera.

Daardoor erg weinig tijd en ruimte gehad om met mijn kleurpotloden aan de slag te gaan. En stiekem mis ik dat toch wel een beetje……. als ik heel eerlijk ben. Het creëren met kleurpotlood op papier geeft me altijd een rustpunt in mezelf. Kan ik nadenken, alles op een rijtje zetten en mijn balans weer herstellen. Voornemens en doelen voor het nieuwe jaar heb ik meestal niet. Maar dit is iets waarvan ik hoop dat daar in 2019 weer wat meer tijd en ruimte voor is.

Mijn creatieve wens voor jullie in 2019 is dan ook;
Creëer, geniet, inspireer, geef en bewonder, dan wordt het jaar 2019 vast heel bijzonder !!
Judith

Kerst

Kerst….

De donkere dagen voor de kerst noemen ze deze periode van het jaar….. Maar als ik vanmorgen de gordijnen open doe, is de eerste (en waarschijnlijk) de enige sneeuw van dit jaar gevallen……

Het licht, de witte wereld, de rust, de stilte….. alles klinkt anders…. de geluiden worden door de sneeuw gedempt. Het heeft iets magisch! Vroeger riep mijn dochter, toen ze nog heel klein was; “mama kijk, kijk… de engeltjes maken hun bedjes op!” Sprookjesachtig mooi, die witte wereld.

Sneeuw….. het maakt altijd veel los. Het kind in ons steekt de kop op. Je gooit een sneeuwbal of “zeept” iemand in. De meest mooie foto’s worden gemaakt tijdens lange koude wandelingen. En honden worden, zelfs als ze oud zijn, “knettergek” in de eerste sneeuw van het seizoen. Kinderen groot of klein, ze zijn helemaal niet meer te houden….. Iedereen wil naar buiten. Genieten….. van dat korte moment van die magische witte wereld.

Onder al die sneeuw is de natuur in rust…. stilte….. houdt even pas op de plaats. Deze periode is een rustpunt in het jaar. Daar heb ik nu ook behoefte aan voordat straks de hectiek van de kerstdagen echt losbarst. Ik ga de aankomende week een aantal mandala ideeën opzetten, uitwerken en daarna inkleuren. Dat geeft me de rust om stil te staan, het voorbije jaar te overschouwen, te kijken wat er goed is gegaan en wat niet, mijn conclusies te trekken en straks fris het nieuwe jaar te starten.

Maar eerst ga ik zo heerlijk, met mijn hond, genieten van de sneeuw en denk ik stilletjes aan die engeltjes en hun bedjes………

Mijn eerste blog

Mijn eerste blog…….

Heb er vaak over gedacht……., steeds weer weggeschoven. Is niks voor mij…… wat heb ik te schrijven….. daar zit toch niemand op te wachten…….  Je kent het wel, van die gedachten. Hersenspinsel, noem ik het. Vaak heb ik die als ik heel vroeg wakker ben….

Zo nu ook….. het is zondagochtend 6.00 uur en ik zit naar mijn Sinterklaas-mandala te kijken. Alles in huis is nog in diepe rust, de regen klettert tegen het raam en Odie, mijn kleine Maltezer ligt als een bootwerker te snurken in zijn mand.

Mijn gedachten gaan terug naar vroeger. Ook toen sloop je zachtjes in het donker naar beneden om te kijken wat er in je schoentje zat……. een kadootje, snoepjes, pepernoten, een chocoladeletter…… Voor mij waren het ook vaak knutsel- en tekenspullen, kleurboeken, stiften ed. Heerlijk vond ik dat. Beginnen in een heel nieuw kleurboek……

Later met mijn eigen kinderen. Weer die spanning. Is Sinterklaas geweest? Zit er iets in de schoen? En voor ons……. heeft Apollo (onze bouvier) niet de pakjes gesloopt en het snoep opgegeten? Mijn kinderen snapte niks van die “rare pieten” die bij ons thuis kwamen. Ze hadden elke ochtend een speurtocht……… Waar had Piet hun schoen verstopt????? Meestal hoog, zodat Apollo er niet bij kon komen, maar wisten zij veel…..

Toen kwam de fase creatieve “stress” Bij mij dan…… het surprise maken met de kinderen. De surprise zelf, dat deel was geen probleem, ideeën genoeg. Met plakkerige nepcake van appelstroop, confetti en wc-rollen maakte ik de meest ranzige, rotzooi makende surprises. Maar gedichten……. Wat een ramp vond ik dat…… Ik kwam niet veel verder dan:

Sinterklaas zat te denken, wat hij….. zou schenken,

Totdat bleek dat mijn zoon de sinterklaasgedichten zo uit zijn mouw schut. Geniaal !

Nu vieren we geen uitgebreid Sinterklaasfeest meer en stilletjes vind ik dat, voor nu, eigenlijk wel goed zo. Nog even rust voordat straks de verdere december hectiek volledig losbarst.

Maar wat is Sinterklaas een leuk feest. De nostalgie, het kinderfeest……. de spanning, de schoen, de zak met kadootjes……. Maar wat belazer je je kinderen eigenlijk. Ik stond op het raam te bonzen en met een roze plumeau te zwaaien….. en daarna dook ik de wc in. Mijn kinderen stormde dan naar buiten….. Piet…. Piet….. Tuurlijk was Piet al lang weg en ik had hem noooooooít gezien. “Stom van jou mama, jij zit altijd op de wc!!!”

Wat ik vooral het allerleukste vind van het Sinterklaasfeest is het creatieve. Creatief in het “belazeren” en pakjes verstoppen, want dat is toch een hele sport voor ouders in die periode. Creatief knutselen met je kinderen aan surprises voor school. Creatief in woorden zoeken voor het maken van gedichten. En vooral in het creatief met elkaar en voor elkaar zijn. Kortom ik vind het een geweldig feest voor jong en oud !

Fijn Sinterklaasfeest

show

Wij gebruiken cookies voor een correcte werking van de website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten