Slide toggle

Welkom bij Kilunarei.nl

Ben je op zoek naar kleur en creativiteit?

Dan ben je hier bij Kilunarei op de juiste plek.

Betaalopties

Heeft u een vraag?

Maandag - Vrijdag: 09:00 - 17:00 Kilunarei Gaardedreef 46 2723 AJ Zoetermeer +31 79-3418245 Kvk: 27337910 BTW: NL001877317B68 info@kilunarei.nl

Creative Blog

We love writing about anything!
mandala online augustus

ONLINE MANDALA-LES AUGUSTUS

Online mandala-les Augustus

Na 2 maanden van hectiek in en rond ons huis is er nu een beetje rust en ruimte om een nieuwe online mandala-les voor Augustus te ontwerpen en te schrijven.

Terwijl er, voor mij, meestal sprake is van een ontspannen genieten van de zomerzon, de natuur en het buitenleven, bestond ons leven de afgelopen periode uit een aaneenschakeling van aanpassingen, thuiswerkers en klusprojecten. Achterstallige klusprojecten, het eerste kind dat het nest verlaat en ook daar in hun nieuwe huis klusprojecten. Het inhalen van vele mandala-lessen in een andere vorm, die in het begin van de Coronatijd niet door waren gegaan. En tot overmaat van ramp een computer die het compleet begaf.

Nu er eindelijk een nieuwe balans is gevonden en de rust weer is wedergekeerd, is de temperatuur in Nederland inmiddels behoorlijk aan het stijgen. En komt er bij mij naast het zomerse gevoel ook meer ruimte voor rust en ontspanning. De creativiteit begint als vanouds te stromen en ik ben heerlijk buiten aan het tekenen en kleuren.

Ik wens jullie veel plezier met deze online mandala-les van Kilunarei. Omdat dit een gratis online-les is, mogen jullie hem ook met iedereen delen, zodat vele mensen kunnen kennis maken met het ontwerpen en inkleuren van een mandala. Ik hoop, dat het bij iedereen een stukje ontspanning en creativiteit in huis zal brengen.

Ben erg benieuwd naar jullie creaties. En zou het dan ook heel erg leuk vinden als jullie die met mij zouden willen delen via info@kilunarei.nl Ik zet ze dan gezamenlijk op de facebookpagina van Kilunarei (www.facebook.com/kilunarei.zoetermeer/), zodat iedereen er van kan genieten en zo ze van elkaar kan bewonderen.

Met een creatieve groet, Judith

 

ONLINE MANDALA-LES AUGUSTUS

BENODIGDHEDEN:

Papier: ongeveer 35 x 35 cm                                                                                                                                                                                                Liniaal / geodriehoek                                                                                                                                                                                                                     Potlood, gum ( dun gumpotloodje)                                                                                                                                                                                         Cirkelmal (Helix – Circles Template)                                                                             Passer                                                                                                                                                                                                                                    Kleurpotloden

3 afbeeldingen + werkwijze

 

WERKWIJZE:

~Teken een cirkel met een passermaat van 12 cm.

~ Bepaal het midden-boven-punt van de 12 cm cirkel.

~ Zet op deze cirkel een 6 verdeling uit met dezelfde passermaat van 12 cm.

~ Teken de lijnen door het midden. (zie fig.1)

 

~ Zet bij 8 cm (gemeten vanaf het middenpunt) een streepje op elke lijn, zoals in fig.1.

~ Bepaal het midden van elk vak en teken deze lijnen ook door het midden ( 12-verdeling).

~ Ook op deze lijnen bepaal je het 8 cm-punt gerekend vanaf het middenpunt.

~ Dan meet je met je met de liniaal van 8 cm-punt naar 8 cm-punt en zet je halverwege een punt (zie het pijltje in fig.2.)

 

~ Teken op alle 8 cm-punten cirkels met een passermaat van 4 cm. (zie fig.3)

 

~ Verleng de lijnen van de 12-verdeling met 2 cm, zoals in fig.4.

~ Teken de punt op deze lijnen van * naar *

 

~ Gum de lijnen van de 12-verdeling weg.

 

~ Het basispatroon van deze mandala is nu klaar. Naar keuze kan je delen van de 4 cm-cirkellijnen weggummen, zoals in het algemene voorbeeld, en patronen van cirkeltjes of andere vormen toevoegen. Daarna kan je zelf een patroon voor het hart ontwerpen.

 

Heel veel plezier met het verder ontwerpen en inkleuren van deze mandala!

 

 

 

Online mandala-les Kilunarei maand Mei

Online mandala-les Kilunarei van de maand mei

Dit is de tweede online mandala-les van kilunarei. Na de overweldigende positieve reacties van jullie op de online mandala-les van afgelopen maand, heb ik besloten om hier voorlopig op deze manier een maandelijks item van te gaan maken.

Het is gebleken dat niet alleen mijn eigen cursisten enthousiast hun kleurpotloden hebben opgepakt. Maar ook vele creatievelingen uit de verschillende windstreken van het land hebben hun hobby weer opgepakt en zijn met veel plezier met het tekenen en kleuren begonnen.

Al hun vragen, inzendingen en hun online gesprekken geven mij de inspiratie en de flow, om deze manier van lessen aan te bieden verder te gaan ontwikkelen.

Ik wens jullie veel plezier met deze online mandala-les van de maand mei van Kilunarei. Omdat dit een gratis online-les is, mogen jullie hem ook met iedereen delen, zodat vele mensen kunnen kennis maken met het ontwerpen en inkleuren van een mandala. Ik hoop, dat het bij iedereen een stukje ontspanning en creativiteit in huis zal brengen.

Ben erg benieuwd naar jullie creaties. En zou het dan ook heel erg leuk vinden als jullie die met mij zouden willen delen via info@kilunarei.nl     Ik zet ze dan gezamenlijk op de facebookpagina van Kilunarei (www.facebook.com/kilunarei.zoetermeer/) , zodat iedereen er van kan genieten en zo ze van elkaar kan bewonderen.

Met een creatieve groet, Judith

 

 

 

 

ONLINE MANDALA-LES KILUNAREI MEI

BENODIGDHEDEN:

Papier: ongeveer 35 x 35 cm                                                                                                                                                                                   Liniaal / geodriehoek                                                                                                                                                                                Potlood, gum ( dun gumpotloodje)                                                                                                                                                                 evt. Cirkelmal (Helix – Circles Template)                                                                                                                                                      Passer, schaar                                                                                                                                                                                           Kleurpotloden

4 afbeeldingen + werkwijze

 

WERKWIJZE:

~ Teken een cirkel met een passermaat van 12 cm.

~ Bepaal het midden-boven-punt van de cirkel.

~ Zet vanaf het midden-boven-punt een 6-verdeling uit op de cirkel met een passermaat van 12 cm.

~ Bepaal de helft van één vak. En zet vanaf dat punt nogmaals een 6-verdeling uit met een passermaat van 12 cm. (zie fig.1.)

~Teken cirkels van 1 ½, 4 en 4 ½ cm.

~Teken de lijnen naar het midden zoals in fig.1.

 

~ Bepaal van elk vak op de 12 cm-cirkel de helft.

~ Neem deze verdeling ook over op de 4 cm-cirkel (zie fig.2)

~ Teken de kommetjes tegen de 1 ½ cm-cirkel, zoals aan de linkerkant van fig.2.

~ Teken de rest van het blaadje gebruikmakend van het middenpunt van het vak op de 4 cm-cirkel, zoals aan de rechterkant van fig.2.

~ Teken een cirkel met een passermaat van 7 cm.

 

~ Trek voorbeeldmal 1A over en knip deze uit en gebruik deze om de lotusbladeren in de rand, tussen de 4 cm-cirkel en de 7 cm-cirkel, te tekenen. (Zie linkerkant fig.3.)

~ Teken uit de hand de 2 binnen bladeren van het lotusblad of knip voorbeeldmal 1B en 1C uit en gebruik deze om de binnen bladeren te tekenen. (Zie rechterkant fig.3.)

~ Teken een cirkel met een passermaat van 8 cm.

 

~ Teken in de rand, tussen de 7 cm-cirkel en de 8 cm-cirkel, platte lotusbladeren. Hiervoor kan je ook voorbeeldmal 2 gebruiken. Zie linkerkant fig.4.

~ Gum de 7 cm-cirkel en de 8 cm-cirkel weg.

~ Teken de punten van het hexagram (6 puntige ster) om deze lotusbladeren heen, zoals aan de rechterkant van fig.4.

 

~ Teken een cirkel met een passermaat van 14 cm.

~ Verleng de lijnen met een * met 2 cm, tot aan de 14 cm-cirkel. (zie fig.5.)

~ Teken deze punten van het achterliggende hexagram, door gebruik te maken van de bovenste punten van de lotusbladeren en je punten (*) op de 14 cm-cirkel. De stippellijn teken je niet, of gum je later weg. (zie fig.5.)

~ Op de 12 cm-cirkel komen de lotusbladeren met behulp van je voorbeeldmal 3. ( Zie fig.5.)

 

~ Gum alle hulplijnen weg.

~ De basis van deze mandala is nu klaar. Je kan nu verder gaan met het zelf toevoegen van patronen of beginnen met kleuren.

 

Veel plezier !!

 

Met een creatieve groet, Judith

 

 

 

 

Eerste online mandala-les Kilunarei

Eerste online mandala-les van Kilunarei

Graag wil ik ook in deze tijd iets extra’s doen. Niet alleen voor mijn cursisten, maar voor alle creatievelingen die houden van tekenen en kleuren. De meesten van ons zitten meer thuis en hebben misschien de behoefte aan het verzetten van de gedachten, geestelijk te ontspannen, met een nieuwe hobby te beginnen of juist een oude hobby weer op te pakken. Daarom is het misschien nu, omdat we allemaal wat meer tijd hebben, een goed moment om met het tekenen en inkleuren van een mandala te starten. En zo heerlijk in een ontspannen en creatieve flow te komen.

Ik wens jullie veel plezier met deze eerste online mandala-les van Kilunarei. Omdat dit een gratis online-les is, mogen jullie hem ook met iedereen delen, zodat vele mensen kunnen kennis maken met het ontwerpen en inkleuren van een mandala. Ik hoop, dat het bij iedereen een stukje ontspanning en creativiteit in huis zal brengen.

Ben erg benieuwd naar jullie creaties. En zou het dan ook heel erg leuk vinden als jullie die met mij zouden willen delen via info@kilunarei.nl     Ik zet ze dan gezamenlijk op de facebookpagina van Kilunarei (www.facebook.com/kilunarei.zoetermeer/) , zodat iedereen er van kan genieten en zo ze van elkaar kan bewonderen.

Met een creatieve groet, Judith

 

 

 

 

 

 

ONLINE MANDALA-LES 1

BENODIGDHEDEN:

Papier: ongeveer 35 x 35 cm

Liniaal / geodriehoek

Potlood, gum ( dun gumpotloodje)

Cirkelmal (Helix – Circles Template)

Passer

Kleurpotloden

4 afbeeldingen + werkwijze

 

WERKWIJZE:

~ Teken een cirkel met een passermaat van 12 cm.

~ Bepaal het midden-boven-punt van de cirkel.

~ Zet vanaf het midden-boven-punt een 6-verdeling uit op de cirkel met een passermaat van 12 cm.

~ Bepaal de helft van één vak. En zet vanaf dat punt nogmaals een 6-verdeling uit met een passermaat van 12 cm. (zie fig.1.)

 

~ Teken cirkels met de passermaten 3, 3,3 , 6 en 6,3 cm.

~ Teken in het midden een cirkel met de passermaat 0,7 cm en vul deze helemaal met kleine cirkeltjes. (zie fig.2.)

~ Teken de bloemblaadjes om het hart dat is gevuld met de kleine cirkeltjes (zie fig.2.)

 

~ Bepaal de helft in elk vak van de 6 cm cirkel.

~ Zet deze verdeling ook uit op de 3,3 cm cirkel.

~Teken de lijnen tussen de punten van 3,3 cm cirkel en de 6 cm cirkel.   ( zie fig.2)

~ Teken de bladvormen in elk vakje. (zie fig.3.)

~ Teken de nerven per blad volgens A / B / C  uit fig.3.

 

~ Teken de halve cirkeltjes met maat 10 mm (cirkelmal) zoals volgens D uit fig.3 op de overgebleven lijnen.

~ Teken de bloemetjes volgens het stappenplan E en F van fig.3.

 

~ Teken aan de andere kant van de dubbele cirkel, op de 6,3 cm cirkel, nogmaals deze bloemetjes. Laat de onderste blaadjes op elkaar aansluiten.

 

~ Teken een cirkel met een passermaat van 9,5 cm. (zie fig.4)

~ Teken ¾ cirkels met een passermaat van 3 cm zoals in fig.4.

~ Teken aan de bovenkant van de ¾ cirkels een klein cirkeltje met maat van 10 mm mbv de cirkelmal.

~ Teken uit de hand de binnenbocht van de ¾ cirkels. (zie fig.5)

~ Voor het patroon van de ¾ cirkels volg je verder fig.5. De maten van de cirkelmal staan vermeldt bij de kleine cirkeltjes.

 

~ Verleng de lijn met 2 cm , zie punt à in fig.4.

~ En bepaal de 4 cm lijn zoals in fig.4.

~ Zet een verdeling uit op de 12 cm cirkel van 1 cm. 3 cm links van de 4 cm lijn en 3 cm rechts van de 4 cm lijn. ( zie fig.4)

 

~ Teken de kristallen volgens het patroon in fig.6.

~ De maten van de cirkelmal staan vermeld bij de kleine cirkeltjes.

 

~ Gum alle hulplijnen weg.

 

Veel plezier met inkleuren !

Judith

 

 

 

 

 

 

Mandala ter ondersteuning van de actie; MIJN HART VOORDEZORG

CORONA-VIRUS,

We hebben allemaal met het Corona-virus te maken en zijn steeds zoekende om weer een balans te vinden om hier mee om te gaan. Hier bij mij thuis heb ik 3 werkende in de vitale beroepen om mij heen. We hebben de nodige aanpassingen in huis al moeten maken. Ik heb mijn bedrijf tijdelijk gesloten, 2 nieuwe werkplekken thuis gecreëerd en eentje die in de zorg werkzaam is. Daardoor maak ik van heel dichtbij mee wat er speelt en wat dit van hun vraagt. Echt heel veel.

Daarom vond ik deze actie van KNMG, MIJN HART VOOR DE ZORG, heel toepasselijk en heb ik deze vertaalt naar iets waar ik goed in ben, een mandala tekenen. En wil ik jullie vragen creatief te zijn en deze actie ook te steunen.

Ik heb hem helemaal als een tekenles uitgewerkt, zodat jezelf een T-shirt kan tekenen en voor je raam kan hangen. Voor meer informatie over deze actie verwijs ik naar de website van www.knmg.nl

 

DEZE MANDALA KAN JE TEKENEN OP A4 COPIEERPAPIER, TER ONDERSTEUNING VAN DE ACTIE; MIJN HART VOOR DE ZORG

 

WERKWIJZE:

~ Bepaal het midden van het papier.

~Teken een cirkel met een passermaat van 10 cm.

~ Bepaal het midden-boven-punt en midden-onder-punt van de cirkel.

~ Teken deze verticale lijn.

 

~ Teken bovenaan de cirkel een horizontale lijn van 19 cm. 9,5 cm links van het midden-boven-punt en 9,5 cm rechts er van. (Zie het tekenvoorbeeld)

 

~ Bepaal punt A. Dat is 6 cm vanaf het midden-boven-punt.

~ Teken in de horizontale lijn van punt A, 3 ½ cm voor de onderkant van de mouwen van het T-shirt, aan de linker en rechter kant. Punt D à C.

~ Verbindt punt B en C met elkaar.

 

~Teken onderaan de cirkel een horizontale lijn van 12 cm. 6 cm links van het midden-onder-punt en 6 cm rechts er van.

~ Verbindt punt D en E met elkaar.

 

~ Bepaal punt X op 1 cm vanaf het midden-boven-punt en punt Y op 2 cm van datzelfde punt.

~ Teken de hals van het T-shirt.

 

~ Gum de cirkel weg en knip het T-shirt uit.

 

~ Teken op de plaats van punt A een groot hart en kleur deze rood met acrylverf, wasco, viltstift of kleurpotlood.

 

~ Hang jouw witte T-shirt goed zichtbaar voor het raam, om deze actie van KNMG (www.knmg.nl) en zo alle mensen in de zorg te steunen en hun een hart onder de riem te steken voor al het zware werk dat ze momenteel verzetten.

 

Met creatieve groet Judith

2019 zit er bijna op….. een bewogen jaar

2019 zit er bijna op…. een bewogen jaar.

Een jaar met geluk en verdriet, van mooie nieuwe dingen omarmen en afscheid nemen en soms pijnlijke dingen loslaten. Kortom een jaar van ups en downs. Voor mij persoonlijk eentje van letterlijk vallen ….. en weer opstaan !!

Nu staan we weer aan een begin, voor een deur, een doorgang naar een nieuw jaar. Het jaar 2020. Wat zal het ons gaan brengen. Ik hoop veel inspiratie, creativiteit, fantasie, groei, nieuwe kansen en een nieuw pad om te gaan lopen.

Maar voor nu kijk ik nog even terug naar het jaar 2019, met een dankbaar hart. Voor al de wijze lessen die het bracht. Soms zeer pijnlijke……, maar uiteindelijk heel verhelderend en altijd een groeiend proces voor mijn ziel. Kijkend of mijn wensen en verlangens die ik had aan het begin van 2019 zijn uitgekomen. Kansen die ik dacht te zien, het pad dat ik dacht te kunnen lopen. En kijkend naar wat ik werkelijk heb bereikt.

Het afgelopen jaar heb ik lessen geleerd in vertrouwen hebben in mezelf, geduld te hebben en te wachten tot de juiste tijd daar is. Ik heb gehuild, gelachen, emoties doorvoeld….. ja, ik heb volop geleefd en genoten. En ik ben nu klaar om door de deur te stappen van het nieuwe jaar !!

Ik wens iedereen een magische en creatief 2020 toe !

Veel liefs Judith

Pasen

Pasen…..

Nog een paar dagen en dan is het weer Pasen…..de meeste mensen hebben dan een lang weekend vrij. Het belooft in het weekend geweldig mooi weer te worden met veel zon en een heerlijke temperatuur voor allerlei buitenactiviteiten. Ik kijk er dan ook weer naar uit om tijdens die vrije dagen lekker in mijn moestuin aan de slag te gaan, heerlijk te gaan fietsen en als het lukt qua temperatuur misschien zelfs nog even lekker aan zee te gaan liggen luieren.

Voor mij is de periode rond de Pasen altijd een tijd om te gaan rommelen in mijn tuin, plannen te maken voor mijn moestuin…. zaaien. En gewoon heerlijk buiten met boekje of haakwerkje in de zon te zitten. Te kleuren aan een mandala….. Of gewoon een beetje mijmeren over plannen die ik heb…….En jullie wat doen jullie het liefst de eerste warme dagen van de lente?

Na een periode van relatieve stilstand, gaat alles weer stromen. In de natuur komt alle levenskracht weer tot uiting. Je hoort de vogels fluiten, er is een uitbarsting van bloesem aan de bomen, bijtjes zoemen om je heen en je ziet de eerste vlinders al weer rond fladderen. Ik merk het ook in mezelf, het stroomt weer………, inspiratie komt binnen, creativiteit komt uit mijn handen. Ik heb vooral veel behoefte aan vrolijke kleuren, kan niet bont genoeg zijn.

Maar eerst gaan we dit weekend de Lente vieren met Pasen. Ik ga zoals elk jaar eieren beschilderen in lekkere vrolijke kleuren met gekke gezichtjes. Waarvan ik altijd 1 rood ei beschilder ter ere van de Godin Ostara. Als symbool voor de vruchtbaarheid.

Ik wens iedereen een fijn paasweekend !!

Judith

Lente

Lente……

Vanmorgen liep ik in alle vroegte buiten met mijn kleine man…… De lente begint, het groen begint voorzichtig te komen, je ruikt het in de lucht….. de energie verandert. De vogels zijn hun nestmateriaal aan het verzamelen. En er was een specht bloed fanatiek, als een mitrailleur, aan het timmeren in een boom. De natuur komt voorzichtig uit zijn winterslaap en je merkt het al aan de kleine dingetjes. Moeder Aarde ontwaakt……

Je merkt het ook aan de mensen, ineens hebben ze tijd om zo maar een praatje met je te maken. De energie verandert van naar binnen gericht in de wintermaanden, naar een meer socialer, naar buiten gerichtere flow in de Lente.

De Lente een heerlijke periode vind ik dat. Met nieuwe ideeën aan de gang gaan. Een planning voor mijn moestuin gaan maken. Zaaien en in spanning afwachten hoe de eerste zaadjes opkomen, koesterend in het warme eerste zonnetje. Net als ik……

Zo ook spiritueel. Steeds stukken opruimen, inzichten krijgen in oude patronen, het weer loslaten. Schoonmaken en lekker een frisse wind door het huis heen laten gaan. En met nieuwe positieve energie de Lente in gaan en voor mezelf weer nieuwe ideeën en doelen voor het aankomende jaar te zaaien.

Wat zijn jouw nieuwe ideeën en doelen voor de aankomende periode? Welke zaadjes ga jij zaaien?

Judith

Keltische patronen

Keltische Patronen….

Afgelopen periode heb ik heel hard gewerkt aan een hele nieuwe cursus. Het zijn de Keltische Patronen geworden. Eindelijk mogen ze het levenslicht zien…….. en aan de buitenwereld getoond worden. En wat een mooier tijdstip dan nu……. na deze schitterende volle Bloedmaan, van afgelopen maandag.

Ik heb het thema van deze Bloedmaan verwerkt in deze eerste mandala van de serie Keltische Patronen. Ik heb weer genoten van het opzetten van de mandala, van de puzzel van het vlechtwerk en van het in kleuren. Het is een Keltische Sneeuwvlok……. Oorspronkelijk was het mijn idee om in zachte ijskleuren in te gaan kleuren. Maar tijdens het inkleuren ontstond er steeds meer kleur……. en uiteindelijk kon ik het toch niet laten. En is de sneeuwvlok bijna verdwenen en is er een feestje ontstaan op papier……

Voor mijn gevoel markeert deze afgelopen volle maan ook een periode van hard werken aan oude zaken, die nu echt achter ons gelaten mogen worden. We mogen nu door de deur stappen naar een nieuwe fase en dat mag best gevierd worden!! Een fase van balans en liefde voor onszelf en respect voor elkaar. Ik heb echt het gevoel dat er een fase is afgerond. Er is een cirkel doorbroken…… we gaan stappen zetten naar een positiever geheel. Dus op alle vlakken, voor iedereen….. een nieuw begin.

Judith

Einde van ‘t jaar….

Einde van ’t jaar….
Zo aan het einde van het jaar is iedereen toch een beetje bezig met introspectie. En terug aan het kijken op wat er is geweest. Het jaar 2018. Tja, wat voor een jaar was dat…… warm….. vooral erg warm. Een heerlijke lange zomer hebben we gehad en ik heb er volop van genoten. Vooral van het vele buiten zijn.

Voor mij is 2018 ook een heel creatief jaar geweest, maar dan wel creatief totaal buiten mijn comfort zone. Voelde me af en toe net Bob de Bouwer door het vele klussen in huis. Letterlijk van boven naar beneden en van binnen en buiten. Geklust, getimmerd, geschilderd, heel veel opgeruimd en weggebracht naar de kringloopwinkel.

Dezelfde frisse wind ging dit jaar ook door mijn bedrijf. Kilunarei is ook “op de schop gegaan”. Ik heb afscheid genomen van bepaalde onderdelen en lang gekoesterde wensen in vervulling zien gaan. Heb samen met mijn zoon een nieuwe website gebouwd en ben creatief geweest met computer en digitale camera.

Daardoor erg weinig tijd en ruimte gehad om met mijn kleurpotloden aan de slag te gaan. En stiekem mis ik dat toch wel een beetje……. als ik heel eerlijk ben. Het creëren met kleurpotlood op papier geeft me altijd een rustpunt in mezelf. Kan ik nadenken, alles op een rijtje zetten en mijn balans weer herstellen. Voornemens en doelen voor het nieuwe jaar heb ik meestal niet. Maar dit is iets waarvan ik hoop dat daar in 2019 weer wat meer tijd en ruimte voor is.

Mijn creatieve wens voor jullie in 2019 is dan ook;
Creëer, geniet, inspireer, geef en bewonder, dan wordt het jaar 2019 vast heel bijzonder !!
Judith

Kerst

Kerst….

De donkere dagen voor de kerst noemen ze deze periode van het jaar….. Maar als ik vanmorgen de gordijnen open doe, is de eerste (en waarschijnlijk) de enige sneeuw van dit jaar gevallen……

Het licht, de witte wereld, de rust, de stilte….. alles klinkt anders…. de geluiden worden door de sneeuw gedempt. Het heeft iets magisch! Vroeger riep mijn dochter, toen ze nog heel klein was; “mama kijk, kijk… de engeltjes maken hun bedjes op!” Sprookjesachtig mooi, die witte wereld.

Sneeuw….. het maakt altijd veel los. Het kind in ons steekt de kop op. Je gooit een sneeuwbal of “zeept” iemand in. De meest mooie foto’s worden gemaakt tijdens lange koude wandelingen. En honden worden, zelfs als ze oud zijn, “knettergek” in de eerste sneeuw van het seizoen. Kinderen groot of klein, ze zijn helemaal niet meer te houden….. Iedereen wil naar buiten. Genieten….. van dat korte moment van die magische witte wereld.

Onder al die sneeuw is de natuur in rust…. stilte….. houdt even pas op de plaats. Deze periode is een rustpunt in het jaar. Daar heb ik nu ook behoefte aan voordat straks de hectiek van de kerstdagen echt losbarst. Ik ga de aankomende week een aantal mandala ideeën opzetten, uitwerken en daarna inkleuren. Dat geeft me de rust om stil te staan, het voorbije jaar te overschouwen, te kijken wat er goed is gegaan en wat niet, mijn conclusies te trekken en straks fris het nieuwe jaar te starten.

Maar eerst ga ik zo heerlijk, met mijn hond, genieten van de sneeuw en denk ik stilletjes aan die engeltjes en hun bedjes………

show

Wij gebruiken cookies voor een correcte werking van de website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten