show

WAT IS EEN DROMENVANGER (DREAMCATCHER)?

De Indianen (Ojibwe) en Aboriginals zijn de oorspronkelijke makers van dromenvangers. Ze hebben als uitgangspunt, dat er zich in de kosmos goede en slechte dromen bevinden. Het web vangt slechte dromen en bij het eerste zonlicht worden ze verbrand. Goede dromen worden opgenomen en via de veertjes aan het web vallen ze op de dromer, ‘de ontvanger’. Op die manier slaapt en droomt de persoon rustig. Vroeger werd een droomvanger gemaakt door de wijze vrouwen van een stam, als persoonlijk geschenk, voor een speciale gelegenheid of met een persoonlijke intentie voor de ontvanger.

WIE ZIJN DE MAKERS VAN DE EERSTE DROMENVANGERS?

De wijze vrouwen van de indianenstammen gaven de dreamcatchers hun eerste vorm. Zij maakten de cirkel van wilgenhout en hingen er uilenveren en stenen kralen aan. Ze gaven dit cadeau bij de geboorte van een kind. Voor baby’s had de dromenvanger een speciale betekenis in verband met de associatie van de veer met lucht en adem, een essentieel onderdeel van het leven.

HOE ZIET EEN DROMENVANGER ER UIT ?

Oorspronkelijk bestaat een dreamcatcher uit een wilgentak, waarin een web van draad geweven wordt. Aan het web worden kralen, schelpen, veren, botjes, bont en steentjes gehangen. Echte (authentieke) dromenvangers zijn met de hand gemaakt en vervaardigd uit 100% natuurlijke materialen. De Indianen maken een dromenvanger nog persoonlijker door specifieke wensen voor de dromer in de dromenvanger te verwerken.

Tegenwoordig worden de dromenvangers gemaakt van een ijzeren ring, gekleurd katoen, schelpen, veertjes, steentjes enz. En kan je hele kleurrijke online kopen. Bij het zelf maken van een dreamcatcher heb je nog steeds de keuze om een zo natuurlijk mogelijke dreamcatcher te maken met zelf gevonden veren van vogels, stenen, schelpen en andere natuurlijke materialen. Ga je voor meer kleur, dan is er een ruime keuze aan gekleurd katoen, gekleurde veertjes, kralen (hout, glas, plastic) en andere materialen om je dromenvanger te verfraaien.

WAAR KAN JE DROMENVANGERS KOPEN?

Er is een heel scala aan mogelijkheden, niet alleen qua vormgeving, kleuren, veren, kralen en materiaalkeuzes. Juist bij het creëren van een persoonlijke dromenvanger, is het van groot belang om je eigen gevoel te volgen. Dan kan een dreamcatcher hangend in een ruimte een mooie eyecatcher zijn.

In de webshop van Kilunarei worden unieke, zelf ontworpen en handgemaakte dromenvangers online verkocht. Deze zijn geschikt om opgehangen te worden op slaapkamers en op baby-en kinderkamers. Veel kinderen met slaapproblemen hebben baat bij een mooie dreamcatcher boven hun bedje. Het geruststellende verhaal, dat de slechte dromen worden weggevangen, doet vele kinderen rustig slapen.

JE DROMENVANGER ZELF MAKEN

De kracht van een dromenvanger zit vooral in het zelf maken en het zorgvuldig bij elkaar zoeken van de verschillende onderdelen. En of dit nu natuurlijke materialen zijn of niet, het gaat om het proces van het creëren en de intentie waarmee iets gemaakt wordt.
Het is nu heel goed mogelijk om je eigen unieke dreamcatcher zelf te creëren, helemaal afgestemd op je eigen emoties, persoonlijke behoeftes en intenties. De dromenvanger creapakketten van Kilunarei die in de webshop worden verkocht geven je de mogelijkheid om thuis je eigen droomvanger te maken. Ook kunnen ze als basismateriaal gebruikt worden waar je zelf nog persoonlijke materialen aan toevoegt.

CREAPAKKET DROMENVANGER VOOR KINDEREN

Kinderen vinden dromenvangers geweldig. De kleuren en de zachtheid van veertjes. Het zelf creëren van een dreamcatcher is een feestje voor ze. In de webshop van Kilunarei wordt een creapakket speciaal voor kinderfeestje verkocht. Die als basis kan dienen voor het geven van een leuk kinderfeestjes voor kinderen vanaf ongeveer 9 – 10 jaar.

WIL JE EEN DREAMCATCHER (-CREAPAKKET) KOPEN ? BEKIJK ONS HELE ASSORTIMENT IN DE WEBSHOP